Terapi for teenagere og unge

Jeg tilbyder terapi for teenagere og unge i trygge, rolige omgivelser. Her er der plads til at være lige præcis dén, du er!

Vi lever i en tid, hvor dét at have ondt i livet desværre er blevet almindeligt. Og det kalder på kærlig opmærksomhed! Terapi for teenagere og unge er virkelig et hjertebarn for mig. Jeg var selv en teenager med store kvaler og kender derfor til – indefra -, hvordan det er at have det skidt indeni. Men jeg kender også til rejsen ud fra det sted igen!

For teenagere og unge, kan dét, at ankomme til den første session godt opleves som en kæmpe barriere, et bjerg at skulle kravle over. Ofte kan der aflyses nogle gange inden den unge kommer til sin første session. Og det er helt okay, at det er svært! Ofte har man gået i længere tid og fået det dårligere og dårligere og når der rækkes ud, er man ofte allerede et svært sted. Og dét, at tale med et andet – og fremmed – menneske om de mest sårbare ting, kan være en svær tanke. Men når man først har været til den første session er det meget nemmere. En vigtig pointe med terapi er jo, at man får det bedre af det. Husk også, at dét at række ud og sige til et andet menneske, at man har det virkelig skidt indeni, er første skridt på vejen til at få det bedre. Vi såres i relationer og vi heles i relationer! Og det er bestemt ikke meningen, at man skal kunne klare alting selv – selvom vi lever i en kultur, hvor det kunne se sådan ud.

Hos mig er der ikke noget, man skal, ikke noget man skal leve op til eller noget bestemt, man skal være. Hos mig er det sårbarheden, der har lov til at fylde noget. Her er alle menneskelige udtryk, om end det er tårer, tvivl, vredesudbrud ell. mere en velkomne.

Terapi er for dig, der oplever:

  • lavt selvværd
  • en følelse af ikke at høre til
  • at det kan være svært at forholde sig til sin krop på forskellige måder.
  • meningsløsheds- og tomhedsfornemmelse
  • at relationer til venner, forældre eller andre kan være svære
  • præstationsangst
  • ensomhed
  • forkerthedsfølelse
  • angsten for ikke at slå til, som dén, du er
  • en følelse af ikke at vide, hvem du er og hvad du skal her i livet.

Og meget mere.

Jeg inviterer altid ind i et trygt terapeutisk rum, hvor vi i et roligt tempo, der passer til den enkelte, udfolder dét, der er svært. Der er mange metoder, at gå til det på. Vi sidder ikke “bare og taler” om det. Vi stiller det op med figurer, træder ind i rollerne på gulvet, tegner det, former det af ler, bruger musik og bevægelse, guidning på briks osv. Alt sammen noget, der hele tiden er i overensstemmelse med den proces, som man er i. Nogle gange kan dét, at gå en tur sammen, være den rigtige vej.

Læs mere om de terapeutiske metoder her.

En anden meget vigtig del af det terapeutiske arbejde er, at blive mere bevidst om sine egne styrker og udvikle dem. Igennem et terapeutisk forløb vil jeg søge at hjælpe den unge til bedre at kunne pendulere tilbage i det stærke indeni, når verden kan synes svær at være i.

Det tager tid at opbygge nye indre tænke- og følemønstre og ydre handlemønstre, så jeg vil altid opfordre til, at man vælger at gå i et terapeutisk forløb. Længden af et sådant kan variere meget, men det vil være mellem 5-10 sessioner. Det er vigtigt, at der også bliver aftalt en sidste session – som vi har aftalt som værende den sidste – for at der bliver rundet ordentligt af.

Tryk her for at se mine kontaktoplysninger.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Hvilken tung sten bærer du på, som forhindrer dig i at være dig selv?