Hvorfor ‘Solen Stiger’?

“Tre ting kan ikke forblive skjult længe: solen, månen og sandheden”, citat Buddha

‘Solen Stiger’ er et symbol på den enkeltes bevidsthed, der ved hjælp af terapi og selvindsigt vågner op. ‘Solen Stiger’ er et billede på bevidstheden, der øges og kaster mere og mere lys ind i alt det mørke indeni. Det mørke, som vi alle sammen rummer: skyggerne, sorgerne, drømmene, længslerne, trængslerne, skammen og de sårede indre børn.

‘Solen Stiger’ er også en metafor for alle de indre kvaliteter, som vi på et tidspunkt i vores liv ikke fik lov til at eje, men som i terapien bliver belyst og dermed stiger op i os, så vi mærker dem på ny. Når vi tager ejerskab til alle disse hengemte kvaliteter igen eller for første gang bliver det også nemmere, at sætte sine grænser og mærke sit sande ja og sit sande nej.

Det er også et bevidsthedslys, der skinner på alle de lag, som vi ikke er kommet i bevidst kontakt med endnu eller som vi på et tidligere tidspunkt har lagt fra os ind i skyggen. Alt dét indeni os, som er gået hjemmefra og som bare gerne vil hjem i lyset igen.

Hos mig kaster vi simpelthen vores eget bevidste lys ind i vores eget inderste mørke. Derfor kalder jeg mit terapeutiske rum for Solen Stiger. For det er dét, vi gør her: øger vores bevidsthed, så vi kan leve i lysere, større og bedre samklang med os selv og andre. Er du klar til at stige med?

Hvad skal din bevidstheds lys skinne på?